lördag 25 september 2010

Sortera e-post meddelanden automatiskt

Tre steg för att sortera dina e-post meddelanden

1. Skapa mappar

Skapa olika mappar och undermappar för olika projekt eller olika klienter. Du kan skapa mappar genom att gå till meny Arkiv/Nytt och välj Mapp, eller genom att högerklicka på inkorgen och välja "Ny Mapp".

2. Skapa regler

Skapa regler som flyttar inkommande och även utgående meddelanden till sina relevanta mappar. För att skapa en regel i Outlook välj Verktyg i menyn och sedan "Regler och aviseringar". I fönstret som du får upp klick på "Ny regel" och följ anvisningarna. Du kan bestämma reglerna efter vissa ord i rubriken eller i texten, mail från bestämda avsändare eller mail med viss prioritet.Boka in rätt alternativ, klick på de understrykna orden och skriv in nyckelord eller välj e-post adresser. Om du jobbar med Mac välj Inställningar i Apple Mail och sedan Regler och "Lägg till" regel.

3. Skapa sökmappar

För att enkelt kunna se alla inkommande mail, skapa en sökmapp som visar alla nya meddelanden. För att göra det välj Arkiv i menyn och Nytt, sedan välj Sökmapp. Följ anvisningarna eller välj en av alternativen, t.ex. oläst e-post. Du kan även sätta upp en regel som markera alla nya meddelanden med en flagga.

Lycka till!

Den här artikeln har tidigare publicerats på http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/Tre-satt-att-fa-battre-mailrutiner/

Inga kommentarer: